Pupillenhoek

Deze webpagina is bedoeld voor de pupillen van A.V.Oss'78 en hun ouders. Hier zal zo veel mogelijk informatie komen te staan die voor jullie interessant is. Denk daarbij aan de agenda, trainingstijden, uitslagen etc. Dus alle informatie die tot dusver per e-mail verstuurd werd.

Ook kunnen potentiële leden en hun ouders informatie vinden over atletiek bij A.V. Oss'78.CORONAVIRUS

In verband met het Corona-virus zijn alle wedstrijden voor 2020 afgelast.

De trainers houden anderhalve meter afstand van elkaar.
Laat de kinderen zoveel mogelijk van elkaar afblijven (mocht toch al niet).WhatsApp-groep

Ben je nog niet lid van onze WhatsApp-groep "A.V.Oss'78 pupillen"? Geef je dan op bij Erika en geef je 06-nummer door. Je kan ook het verzoek doen met een WhatsAppje naar +31 6 19049311. Dan blijf je op de hoogte van al het meest recente nieuws, aankondigingen, wijzigingen in de trainingen e.d.


Proeflessen

Heb je mogelijk interesse in atletiek dan mag je vier keer vrijblijvend mee komen trainen. Je moet wel minimaal 6 jaar zijn. We trainen op dinsdag en donderdag van 17.15 tot 18.30 (in de maanden december tot en met februari van 17.00 tot 18.00 en dan donderdag in de zaal) en op zaterdag van 10.00 tot 11.00. De meeste kinderen komen op dinsdag of donderdag, maar twee maal per week mag ook. De zaterdagtraining is een extra training waar alle kinderen kunnen komen. In de wintermaanden (oktober tot april) wordt deze zaterdagtraining in het bos bij de Naaldhof gegeven en dan mogen ouders meedoen.
Kom maar gerust een keer op dinsdag of donderdag langs, dan mag je meedoen. En vind je het zo leuk dat je lid wilt worden, vul dan dit formulier in en geef het af aan een van de trainers.


Trainingen

Vanaf 15 maart tot 15 november zijn de trainingen op dinsdag en donderdag op de atletiekbaan van 17.15 tot 18.30.

In de winterperiode 15 november tot 15 maart is er op dinsdag een training op de baan buiten zolang het weer dat toestaat en op donderdag is de training in de sportzaal Ussenstelt, Loveltlaan. Beide trainingen zijn dan van 17.00 tot 18.00.

De zaterdagtraining is in de periode maart-oktober op de atletiekbaan van 10.00 tot 11.00 uur en in de periode november-februari in het bos bij de Naaldhof van 10.00 tot 11.00 uur. Bij de bostraining mogen ouders en eventueel broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnen meedoen.

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen trainingen. De zaterdagtraining valt uit als er wedstrijden zijn.
Houd daarom deze site in de gaten voor de laatste wijzigingen in het trainingsprogramma.

Eerstvolgende trainingenWedstrijdprogramma zomer 2020

Er zijn dit jaar geen wedstrijden

Leeftijdgroepen

Per 1 november 2019 geldt de leeftijdindeling 2020:
Pupillen D geboren in 2013 en later
Pupillen C geboren in 2012
Pupillen B geboren in 2011
Pupillen A1 geboren in 2010
Pupillen A2 geboren in 2009
De pupillen die in 2008 geboren zijn gaan dus per 1 november 2019 over naar de junioren D en gaan dan trainen op maandag en woensdag van 18.15 tot 19:45.


Persoonlijke records

Het is mogelijk om al je persoonlijke records vast te leggen in een systeem. Ga naar deze link en maak een account aan. Nu kan je je persoonlijke records toevoegen.


Clubkleding

Er is nieuwe clubkleding in bestelling. Zodra we meer weten laten we je het weten.
Atleten die meedoen met wedstrijden waar ook andere verenigingen aan deelnemen zijn verplicht clubkleding (shirt) te dragen. Wij nemen altijd wat extra shirts mee voor diegene die geen eigen kleding hebben.

Het dragen van spikes is niet verplicht en bij sommige wedstrijden zelfs niet toegestaan; goede sportschoenen voldoen. Gebruik je spikes, dan moeten daar op de baan korte puntjes in gedraaid worden en voor de crossen zijn lange punten (ongeveer 9mm) het beste.
Indoor zijn spikes niet toegestaan, tenzij je speciale indoorspikes gebruikt. Dit wel eerst vragen aan de organisatie.
We hebben liever niet dat de pupillen spikes dragen tijdens de training. Het wisselen van schoeisel kost te veel tijd en strikt genomen is het niet nodig. Tijdens wedstrijden als de baan glad is en zeker bij crossjes kunnen spikes de prestaties verbeteren.


Clubrecords

De clubrecords voor pupillen zijn weer bijgewerkt (klik in de menubalk maar op 'Clubrecords'). De oude records zijn blijven bestaan en daar zijn de nieuwe records van de onderdelen van de Athletic Champs aan toegevoegd. Het is aan jullie om de clubrecords te verbeteren.


Wie wil ons helpen?

Wij hebben dringend behoefte aan ouders of anderen die ons kunnen helpen bij de organisatie van activiteiten, zoals carnaval ,Pasen, jeugdkamp en het sinterklaasfeest. Maar ook als je denkt dat je kan helpen bij trainingen zij ner mogelijkheden. Assistenttrainers kunnen helpen bij het in goede banen leiden van de trainingen. Als je dit enige tijd hebt gedaan, leer je vanzelf hoe je pupillen moet trainen. En vind je het leuk dan kan je altijd in opleiding gaan voor een trainersdiploma. Hiervoor hoef je zelf helemaal nog niets te weten van atletiek. Alle trainers zijn zo begonnen, niet alleen bij A.V.Oss maar in heel Nederland. Schroom niet. Als je toch op de tribune zit om naar je kind te kijken, kan je net zo goed het veld opstappen.
Interesse meld je dan aan bij Hent, Erika of RonaldAlleen maar rennen is niet saai

In de Volkskrant van 12 april houdt Honoré Hoedt, bondscoach van de Atletiekunie voor de middenlangeafstanden, een pleidooi voor meer looptraining voor die kinderen die graag willen lopen. (Lees het artikel) De trainers waren al begonnen met meer tijd te besteden aan de langere loopafstanden en denken erover na hoe we kinderen die graag willen rennen meer kunnen bieden.


Instructie

Klik ook eens in het menu hierboven op instructie. Hier kan je instructie vinden over de diverse technieken van atletiek. Je kan er iets lezen over hoogspringen, verspringen, kogelstoten en starten. Ook vind je er een keur aan filmpjes over sprinttrainingen.